Gelnagels worden over het algemeen gezien als de meest natuurlijke vorm van kunstnagels. Ze worden gebruikt voor een versteviging van natuurlijke nagels. Gel is een kant en klaar stofje wat op een nagel wordt gelakt, door middel van UV-lamp zal het uitharden en vast blijven zitten.

Gel is er in vele kleuren en glitters. Wens je verstevigende gelnagels, dan wordt de gel alleen op de nagels aangebracht. Wanneer je de nagels wilt verlengen wordt er gebruik gemaakt van een kunstnagel.

Gelnagels roze poeder

Hoe gaat de behandeling?

De handen worden gedesinfecteerd, nagelriemen lichtjes teruggeduwd en de natuurlijke nagel wordt in model gevijld, gereinigd en licht opgeruwd zodat de gel goed blijft zitten. Wanneer je hebt gekozen voor een verlenging, is dit het moment waarop de sjablonen of tips worden geplaatst. Na deze handeling bepaal je of je voor French manicure gaat, een roe nagelbed, een wit randje, of voor naturel nagels.

Vervolgens wordt de gel in meerdere dunne lagen aangebracht en worden de nagels enkele minuten per laag onder een LED/UV-lamp gehouden. Op deze manier hardt de gel uit. De plak laag die overblijft op de net aangebrachte gelnagel wordt verwijderd en de nagel wordt in het gewenste model gebracht. Afhankelijk van de gewenst look wordt er als laatste laag een blanke gel laag of kleur/ glittergel laag aangebracht, of een nail airt print. Na de behandeling worden de nagelriemen en je hand voorzien van een verzorgende olie.

Voordelen:

 • Gelnagels zijn zacht, buigzaam en flexibel.
 • Met gelnagels heb je een glanzende afwerking, zo zien ze er natuurlijk uit.
 • Tijdens het zetten van gelnagels hangen er weinig chemische geurtjes in de lucht.
 • Houdt lang glans en zal niet vervagen zoals bij gewone nagellak

Nadelen:

 • Ze kunnen niet heel lang mee.
 • Je hebt een UV-licht of LED-licht nodig voor het uitharden.
 • De nagels kunnen het risico op infecties verhogen als ze niet als ze niet worden aangebracht door een professional.
 • Ze zijn duurder dan de traditionele manicure

Verwijderen van gelnagels

Wil je geen gelnagels meer of heb je er even geen tijd meer voor? Gelnagels kunnen verwijderd worden. Pel nooit een gelnagel eraf want hierdoor kun je je nagels beschadigen en zelfs laag van je nagelplaat eraf trekken wat erg pijnlijk is! Gelnagels kun je op verschillende manieren verwijderen. Je kunt gelnagels weg vijlen of afweken met aceton of met een soak off remover De combinatie van vijlen en afweken is het veiligst vooral als je geen vijl ervaring hebt.

Wil je het liever door nagelstyliste laten verwijderen? Dat kan ook! De nagelstyliste zal het gel verwijderen door met een elektrische vijl erover te gaan totdat het glad en gel-vrij wordt. Na het verwijderen zullen je eigen nagels wat slap en vreemd aanvoelen. Dit komt omdat je gewend bent aan de hardheid van kunstnagels. Het is aan te raden thuis nog enige tijd jouw nagels met nagelriemolie en nagelverharder te behandelen. 

Prijzen

Alle nagelstudio’s hebben aparte prijzen voor het zetten van gelnagels. Het ligt eraan of je de gelnagels wilt verlengen door een kunstnagel (tip) te laten zetten. De gemiddelde prijs voor gelnagels laten zetten zit tussen de €40 en €60 euro.

Als je een nagel verlenging erbij wilt, komen er een paar tientjes bij. Je kunt dan denken aan €70 tot €80 euro per behandeling. Je nagels laten bijwerken kan je laten doen voor €20 tot €30 euro.

Wat is het verschil tussen acrylnagels en gelnagels

 Je wilt graag mooie nagels, maar ga je voor gelnagels of acrylnagels? En wat is eigenlijk het verschil daartussen?

Gelnagels bestaat uit gel lak, dat verstevigt je nagels en het ziet er ook erg natuurlijk uit. In tegenstelling tot het poederige acryl, is gel lak een stroperige substantie die na elke laag uithardt wordt onder een UV-licht. Bij acryl komen er chemische stoffen bij kijken bij het aanbrengen, vervolgens wordt het uitgehard door de lucht.

Het grote verschil zit hem in het uiterlijk. Gelnagels zijn wat dunner en flexibeler waardoor ze een meer natuurlijke uitstraling hebben dan nagels van acryl.

Hierbij een aantal duidelijke verschillen:

 • Gelnagels worden in meerdere lagen uitgehard onder UV-licht. Acrylnagels drogen door de lucht.
 • De Gelnagels zijn duurder om te laten zetten dan acrylnagels.
 • Gelnagels zijn lastiger om te verwijderen dan acrylnagels.
 • Ze ogen natuurlijker dan acrylnagels
 • Bij acrylnagels komen er meer chemische stoffen af dan bij gelnagels.